HTML

ILLEDblog

„Ami a szívemen, az a szájton.”

jelenkép

------===== görbeáz =====------

Blogok még:

Utolsó kommentek

  • ILLED: A Mandineren az alábbiak szerint idézték az alábbi cikket: mandiner.hu/cikk/20160811_magyari_pete... (2016.08.12. 20:18) Választások előtt II.
  • ILLED: Lehet megváltás, meg a fonográf is. Kell az a fonográf az Ötödik pecsétből, de olyan ügyesen, hogy... (2015.03.07. 17:53) Megváltás
  • ILLED: @tesz-vesz: Átnézek Hozzátok is, tetszik a blog. De itt magamnak gyűjtögetek. (2010.05.18. 10:10) Választások előtt II.
  • tesz-vesz: te mit csinálsz itt? egyedül? nem jössz át hozzánk? (2010.05.15. 21:34) Választások előtt II.
  • Victor Ward: pláne (2009.06.20. 05:57) Honvágy
  • Utolsó 20

Linkblog

Utódok harca

2009.06.14. 10:20 :: ILLED

Mindegy, hogy Magyarország foglalja el Romániát, vagy fordítva, hiszen mindkét esetben egy ország lesz a kettő.

Mégis aggasztónak találnánk, ha most aszondaná Románia, h lerohanja kis hazánkat. Mert mindkét esetben lenne egy domináns terület, a rajata azért többségben levő domináns nemzettel, mely egy külön társadalmi osztályt alkotna az országban, és rákényszerítené a másikra domináns kultúráját: hagyományait, értékrendjét.

Erre alapozom, hogy a kultúra harca folyik ma a világban. Vannak kultúrát hordozó emeberek, akik féltve őrzik azt és szeretnék, ha túlélné az időket a kultúrájuk. Vannak nagy tömegek, akik nem bírnak valós kultúrával és a mindenkori domináns kultúrával azonosulnak.

Ma Magyarországon egy nagy kultúrellentétet látok, amelyet közvetve tükröz a politika jobb-bal ellentéte: a dzsentri-zsidó ellentétet.

A zsidó értékrend történelmi beidegződései folytán (szétszóradtatás, üldöztetés) a legéletképesebb értékrend.

A dzsentri értékrend idealisztikus, a társadalmi megbecsülésben nyakig ülő ember értékrendje, aki túl büszke és csak jobbítani szeretne a világon.

A két oldal hajlamos egymásra úgy tekinteni, mintha az egyik oldal valamiféle erkölcsi, a másik meg értelmi minusszal rendelkezne, holott ezek csak történelmi beidegződések.

A lecsúszott dzsentri értékrendű rögtön zsidósodik, hogy újra felkerüljön (pl. legtöbb "jobbos" vállakozó), a megbecsült státust elért zsidó értékrendű elkezd a csúcson felelősen érezni, ergo dzsentrisedik (Weiss Manfréd; dédnagyapám).

Szerintem a húszadik századi magyar történelmet végigkísérte ez az ellentét:

a század eleji keleti pogromok következtében rengeteg zsidó érkezett Mo-ra, akik egy nagyon életképes értékrenddel ilyen nagy tömegben, a már a magyar társadalomba betagozódott, régi zsidókkal szemben is ellenszenvet kelltettek.

Válasz: I. és II. zsidó törvények.

Erre válasz: '50-es évek.

Most valamiféle "utódok harca" dúl Magyarországon, és akit a történelem során az egyik oldalon meghurcoltak, az érvek nélkül identitásbeli elfogultságból fúj a másik oldalra
(-Fasiszták! -Komcsik!). Dehát mindkét oldalt nagyon csúnyán meghurcolták.

Mi, belgák hova álljunk?

De mi a helyzet azokkal, akik a két értékrend keveredésében vannak? Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a Lónyayban önző bipsi vagyok, náltok meg miépes fasz. Pedig én csak önmagam vagyok. Keserves egy szerep ez, higgyétek el, és akárhány (nagyon kevés) hasonszőrűt látok, mind ezen rágódik.

A baj az, hogyha nem tagozódsz be egyik oldalra sem, akkor mindig a másik oldal leszel: a dédnagyapám családját felfelé elgázosították a nácik, lefelé kényszermunkatáborba vitték, vagy emigrációba kényszerítették a komcsik. Mert nem volt egyik oldal sem... vagy mert mindkét oldal volt.

Ha a nagyanyám annak idején enged a belügy nyomásának, és vállaja, hogy jelent az olaszországi emigránsokról, megússza a 4 év börtönt, de nem tehette, mert már dzsentri értékrenddel volt átitatva a zsidósága. Ha nem utazik ki a milánói Scala-ba szólóénekesnek, szóba se kerül a jelntés, de muszáj volt, mert tele volt internacionalizmussal átfűtött zsidó bizonyítási vággyal..

Nagyon ráférne erre az országra, hogy valaki közvetítsen, és érveket vigyen bele ebbe a Fradi-MTK szurkolói összecsapásba.

Szólj hozzá!

Címkék: levél

A bejegyzés trackback címe:

https://illed.blog.hu/api/trackback/id/tr631183915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása